Zima

Fíkové sušenky ze špaldové mouky nepeču jen na Vánoce, ale i během roku. V zimním období chutnají nejlépe s bylinkovým čajem nebo třeba lupinovou kávou.
Jsou velmi jednoduché.

Křehký a zranitelný ptačinec, který zaplavuje naše zahradní záhonky vládne nezdolnou životní sílou.
Pro mnohé nevítaný návštěvník, ale pro nás úžasný rostlinný spojenec.
Jeden z mistrů v rostlinné říši. Roste a kvete bez ustání i v zimě, pokud nejsou moc silné mrazy. A já ho nacházím i pod sněhem.

Ke kulinářským a léčebným účinkům se nevyužívají pouze čerstvé smrkové výhonky, ale můžete použít i jehličí.

Hildegardiny galgánové sušenky, které vám zlepší náladu, posílí nervy a uklidní trápení srdce a ducha. Ráda je peču v tomto zimním období.

Smrkový olej

25.05.2022

Leden je měsíc, který jsem vůbec neměla ráda. Připadal mi nekonečně dlouhý a nevlídný. Nemohla jsem se dočkat jara a prvních klíčících rostlinek a rozkvetlých kvítků. Postupem času jsem však přicházela na to, že je to vlastně hodně o mně, mém postoji a mých pocitech. A že, čím více se kolem sebe dívám a pozoruji nejen očima, ale i srdcem,...

Tyto koláčky jsem pekla na jeden krásný kurz v bylinkové akademii @bylinkovazahradavaltice, kde jsem přednášela. Byly s lipovým medem a práškem z lipových květů. Dnes jsou pro změnu s heřmánkem, který je s jablíčky skvělý kamarád. A konečně je tu recept. 😊

Zimní likér

25.05.2022

Tento voňavý likér z pečených hrušek a jablek zatím zraje. Bude hotový až za čtyři týdny a tak nás možná v lednu zahřeje při nějakém tom zimním výšlapu. Rádi chodíme v zasněžené krajině, snad v lednu nějaký sníh napadne. Kdybyste chtěli také likérovat jako my, tak tady je postup.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky