Fíkové sušenky
Fíkové sušenky ze špaldové mouky nepeču jen na Vánoce, ale i během roku. V zimním období chutnají nejlépe s bylinkovým čajem nebo třeba lupinovou kávou.
Jsou velmi jednoduché.
Fíkové sušenky ze špaldové mouky nepeču jen na Vánoce, ale i během roku. V zimním období chutnají nejlépe s bylinkovým čajem nebo třeba lupinovou kávou.
Jsou velmi jednoduché.
Křehký a zranitelný ptačinec, který zaplavuje naše zahradní záhonky vládne nezdolnou životní sílou.
Pro mnohé nevítaný návštěvník, ale pro nás úžasný rostlinný spojenec.
Jeden z mistrů v rostlinné říši. Roste a kvete bez ustání i v zimě, pokud nejsou moc silné mrazy. A já ho nacházím i pod sněhem.
Ke kulinářským a léčebným účinkům se nevyužívají pouze čerstvé smrkové výhonky, ale můžete použít i jehličí.
Hildegardiny galgánové sušenky, které vám zlepší náladu, posílí nervy a uklidní trápení srdce a ducha. Ráda je peču v tomto zimním období.
Leden je měsíc, který jsem vůbec neměla ráda. Připadal mi nekonečně dlouhý a nevlídný. Nemohla jsem se dočkat jara a prvních klíčících rostlinek a rozkvetlých kvítků. Postupem času jsem však přicházela na to, že je to vlastně hodně o mně, mém postoji a mých pocitech. A že, čím více se kolem sebe dívám a pozoruji nejen očima, ale i srdcem,...
Tyto koláčky jsem pekla na jeden krásný kurz v bylinkové akademii @bylinkovazahradavaltice, kde jsem přednášela. Byly s lipovým medem a práškem z lipových květů. Dnes jsou pro změnu s heřmánkem, který je s jablíčky skvělý kamarád. A konečně je tu recept. 😊
Tento voňavý likér z pečených hrušek a jablek zatím zraje. Bude hotový až za čtyři týdny a tak nás možná v lednu zahřeje při nějakém tom zimním výšlapu. Rádi chodíme v zasněžené krajině, snad v lednu nějaký sníh napadne. Kdybyste chtěli také likérovat jako my, tak tady je postup.